a tribute to Ulla

Hej världen.

Fin dag.

Gnider jag handen mot kinden så peelar jag mig själv tack vare all intorkad svett.
En dam som hette Ulla var och handlade idag.  Det var hon som gjorde dagen så fin.

Ulla berättade saker för mig. Som att hon är 60 år. (Hon såg inte ut som 60. Eller jo, men tiden har behandlat henne väl. Hon var hipp.)
Hon berättade också att hon 'åå älskar' min tatuering. Hon fnös åt sin jämngamla väninna som sa att jag skulle vara glad att jag inte fått någon hudinfektion. Då visade Ulla upp sina tatueringar. En ros på axeln och en enooorm tribal som började i svanken och slutade i busken.
Nu funderade hon på att tatuera ögonbryn och franskanterna.
'Jag har tid med det nu.' Nu skriver jag poesi, planterar pelargoner, går promenader och vill tatuera mig. Kanske göra en skönhetsoperation bara för att prova?'

Jag vill att ni ska ha klart för er att Ulla inte var någon whitetrash tant som kedjeröker och klär sig i små linnen. Nej. Ulla är en dam med integritet, enormt intellekt och väldigt jordnära. Hon hade långt, mörkgrått hår inlindat i en stor tuban i klatchiga färger och skogsgröna linnebyxor.

Hon fick mig att lova att aldrig låta någon behandla mig illa; att våga säga ifrån, men bara bli arg när det var nödvändigt; att älska så ycket jag bara orkade; att njuta av att åldras och att hålla kontakten med de yngre när jag blev äldre.
Hon sa mycket annat också. Om att våga och vilja och måsta. Om kaniner i små burar och att livet bara blir bättre och bättre.

Hon var fin, Ulla.

 Om jag också va 60 skulle vi kanske *rim*

Hehe.. heh..?

Innan hon gick gjorde vi en tummis och hon sa 'om ödet vill så ses vi igen, mitt barn........................'
Kom igen ödet! Vill väl!

P.S. Michael Jackson. wläh wläh wläh. Lyssnade aldrig på hans musik. Var rädd för honom långt upp i tonåren. Läste aldrig artiklar om honom. Har absolut ingenting att säga om det men nu har jag nämnt honom iallafall. Hejdå Micke! Du har nästan samma frisyr och klädstil som Lejonhjärta så akta dig för Katla!. D.S

Kommentarer:
Postat av: susanne

åh va fint! ulla låter som en bra tant!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits