kärlek

Hej hörrni.

Fick ett mejl från en liten idiot som ställde den berättigade frågan:
'..och vafan gör du för att göra nåt bättre igentligen? Du skyller ju bara på alla andra..
...blablabla...
... du skriver ju bara hela tiden om hur kul det är i stockholm och allt roligt du gör. Varför gör du inget istället då...?
'

Så jag tänkte att ett offentligt svar vore på sin plats. Men FÖRST: Lär dig för i helvete stava, din inkompetenta lilla underutvecklade snorunge.

Jag dedikerar merparten av dygnets timmar, alla dagar i veckan, till att lära mig om den här världen.
Vad som hänt, vad som händer och vad som skulle kunna hända om vi i väst fortsätter leva som vi gör.
Jag lär mig om destruktiv egoism, hjärtlöshet och hur man lättast dövar det eventuella dåliga samvetet.
Jag lär mig om vinster och förluster, om politik och korruption, om miljö, krigsföring och fattigdom. Om terrorism, slaveri och ojämlikhet. Om barnsoldater och våldtäkter och svältkatastrofer och miljöförstöring och FN och EU och i-länder och u-länder och utveckling och det globala styret och integration, globalisering, . Om hela jävla världen lär jag mig så mycket jag bara kan, så ofta jag kan.
Än fast det inte räcker, över huvud jävla taget.

Jag lär mig för att kunna göra det mesta jag någonsin kan, i så stor utsträckning som möjligt, så fort som möjligt.
Men jag vill vara förberedd och framför allt lägga på mig några kilo livserfarenhet innan jag kliver in i den egentliga verkligheten. Jag kommer inte göra någon som helst nytta om jag idag åker till Kongo, Sudan eller Kina. Det enda jag nu har är min naivitet, mina ofrivilliga fördomar och min tro om att kunna fräsla världen genom västernisering.
Därför sitter jag inte i något flyktingläger för miljoner, därför står jag inte och delar ut filtar, därför sitter jag inte med på några jävla möten.

Jag har ännu inte utvecklat någon superhjälteförmåga att kunna bära hela världens börda, än mindre göra något åt all destruktion som förekommer.
Därför behöver jag stundtals koppla bort och tänka på något annat. Att se till att jag själv mår bra ä en förutsättning för att kunna hjälpa någon annan.
Så, ibland tar jag en öl med mina polare, ibland ringer jag till mina vänner och pratar världsligheter, ibland unnar jag mig själv att känna kärlek till en annan människa och annat.. dumt? Egoistiskt? Elakt?

AÄIDPVHOPIYHÖQU:_VAEFCDOR)YÖ)PIHNbgadöpt0cv08öpaeqihn3bg1vfqt0å?gö&paeilsJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så, FUCKER, duger det som svar?!

Kommentarer:
Postat av: susanne

men ödsla inte tid på en idiot maria. :)


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits