ointresset

Den rishög som invärtes byggts upp under vinterhalvåret har jag nu satt eld på och den birnner i sann majbraseandra för ett x antal grundläggande principer i mitt liv.
     Högst på prioriteringslistan står just nu kampen för vad jag gärna ser som jämlikar; the animals.
Efter ett par år med långa suckar och irritation på denna lack of understanding har jag knappt orkat ta en enda diskussion och på så sätt åsidosatt hela mitt intresse för den såväl globala som svenska djurhållningen och köttindustrin och dess konsekvenser.
    Nu är det andra bullar, det vill jag lova!
 
Är så förbannat less på den bekvämlighet och det ointresse som hela västvärlden lider av, när det gäller köttindustrin, men främst vårt konsumerande av varor som bara existerar för att göra det lättare för oss, men som i själva verket bara understryker motsatsen.


    Visst är jag den mestdubbelmoraliskta människan på denna jord då jag säger 'västvärldens bekvämlighet' då jag själv skuttar runt i tröjor som någon stackars indier syt ihop för en minimilön, och innan man är berättigad och fullt kapabel att ställa sig bakom ett sådant uttryck ska man väl antagligen flytta till vietnam, kapa av sig ett ben och arbeta som prostituerad i ett par år. vad vet jag. Världen kukade ur för länge sedan, så nu jobbar jag från min plats right here, right now (bara för att få in agnes i texten)

Bekvämlighet ja; Det har gått för långt, okej!?  Och det är utom mitt förbannade förstånd hur man kan bortse och blunda för något så grymt som svensk köttindustri faktiskt är, och istället för att köpa en paprika så köper man en falukorv.
Är den vanemässiga smaken av kött så viktig? Är kronorna det ibland kanske skiljer så viktiga att man fullständigt skiter i vad som pågår? Vad den korven faktiskt har för  H I S T O R I A.

På grund av vår köttkonsumtion svälter människor ihjäl. 11. 000 barn/dag dör AV SVÄLT för att vi i Sverige använder oss av deras skördar för att utfodra våra slaktdjur.
Vi köper upp deras mark eller köper deras s.k. cashcorps som vi plockar för oss av, även om det råder hungersnöd, så vi överviktiga och feta västerlänningar skall kunna köpa kött som bidrar tilll hjärtochkärl sjukdomar, cancer, diabetes, gallsjukdomar och mycket annat. Kött som dessutom innehåller restprodukter från de besprutade grödorna; kött som onnehåller spår från tillväxthormonerna som slaktdjren blir fullstoppade med så det ska gå FORT NOG!?
 En bit mark som skulle räcka till för att föda 12 personer i tredje världen räcker till foder för ETT slaktdjur i Sverige.
Vad tror ni prioriteras i första hand? Slaktdjuren förstås. Kor och andra idisslare betar på 1/3 av jordens yta.
Kött är också det mest energikrävande livsmedlet att producera.
Den energi det tar att priducera ett kilo nötkött sklule kunna användas för att producera bönor med samma näringsinnehåll och sedan fraktadem 23 000 kilometer med lastbil, eller 3.5 varv runt jorden med fartyg.
Det krävs 25000 liter vatten attt producera ett kilo kött; 250 liter för ett kilo vete.

Det påverkar också miljön. Det protein vi äter omvandlas till kväve som med avloppssystemet förljer med ut i sjöar och hav. Reningsverken är bara kapabla att ta hand om 50% av det kväve som kommer med avloppsystemen. Därtill äter vi dessutom ca 40% mer protein än vi egentligen behöver.

olisghdkjahdfliehdfjn. jag blir tokig. skulle kunna skriva ännu n bok om ämnet, men vem orkar.
Ingen bryr sig. apsdfoujöao.kfnsdk
nu ska jag ut. ut ut ut.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits