i'm trying

julafton 2006 avslutades i kyrkan. Det var ett fint avslut.
Nu är klockan juldag, och jag har många timmars sömn att ta igen, vilket förmodligen inte kommer att hända inatt. Något säger mig att peppen inför morgondagen kommer att hålla mig vaken.

Julafton blev perfekt. Jujl morgonen, juldagen och julkvällen likaså. Om det här räknas till julnatten så är den också perfekt.
Mindre perfekt var kanske alla de smsen jag massskickade i morse som önskade den största delen av min telefonbok en god kuk och inte god jul. Ibland jobbar T9 endast mot mig.

Vaknade, inte ett dugg utvilad, åt mysig och julig frukost, jobbade ett par timmar, begav mig hem till julbord nummer ett, julklappsöppning (som lite barnsligt nog fortfarande är min favoritdel av julhelgen), och myspys, tacktack och kramkram.
Sedan packa ihop, bege sig raka vägen till farmor och julbord nummer två.
Trots att det avar ett överflöd av deliktaesser så fick jag knappt ner någonting. Men vad gör det?
Vi har världens bästa släkt, inte en tråkig stund.
Ulf lurade skiten ur oss med bordsplacerings-trixet, bjöd på någon konstig dryck och fixade rörande tacktal.
Farmor fick mig att gråta en lyckotår, fredrick och janne körde slipsarna i kano och efter en lång men ack så trevlig väntan dök tomten upp.
Alltid lika stor överraskning.
Julklappsutdcelning nummer två tog vid och den tar sin tid. i år var vi 18 personer och ungefär 927498572947652039857023945 julklappar.
Lite problematiskt är det när någon utomstående har skickat en julklapp som är adresserad till 'karlsson', eller 'familjen Karlsson'.
Alla börjar slåss om vem som ska få den.  Pappa vann i år.

Sedan minglade vi vidare. Teknikens under tog överhanden ett tag och vi blootoothade pipljud gamlingarna inte kunde höra, filmer från semestrar, coola sound och bilder, mellan varandra.

Jag älskar julafton med Karlssons.

Jag och Linnea tog oss en smått traumatisk promenad med hundarna. Men den var julig och skön, snöbristen till trots. Minusgraderna krö in under skinnet och stjärnorna lyste och någon krossade en höft. Precis som det ska vara på jul.
Avslutade denna fantastiska dag i kyrkan, lyssnade på min underbara Johanna, smsade med jonas, skrattade och sjöng psalmer sådär härligt falskt. Så fick jag se petter och en röd tröja också.
Tog däremot ingen nattvard och kunde inte förmå mig att underkasta mig gud och be om syndernas förlåtelse. Kändes waay to overdriven, för att vara lite 'Feven'.
Kunde heller inte förstå ' ge mig en gran med barn i ring', speciellt inte efter att ha sett kvarterets skatans julavsnitt.
Jag fick undereliga bilder.

HUR SOM HELST, julafton är över, juldagen är här (vilket jag tycker är ologiskt; juldagen borde väl ändå komma före julafton). Det inebär ännu en tidig morgon, ner på tjärnvallen, rigga upp kameran, så och frysa på vår VIP-plats mitt emot läktaren, mellan alla svettiga hockeykarlar i allt för många timmar.
Men sedan, go vänner, väntar årets partey.
Jag är taggad. Jag bär tiger.

God fortsättning.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits