yes, it struck me that love is a game

Jag har ingen dröm. Nej, så är det. Jag har ingen dröm, inga förväntningar och inga förhoppningar.
 Jag har ingen dröm men jag har nuet och jag vill kalla det livet.
Visst, livet är historia och förhoppningsvis framtid, men dessa två är föreställningsvärldar som är för diffusa och för ogripbara för att egentligen spela någon roll. 
Jag har nuet, och jag vill kalla det livet.Nuet är stort, så otroligt stort. Trots att nuet är mindre än en mikrosekund, är det större än det största, då nuet är det enda vi har.        

    Nuet är individuellt och upplevs av flera miljarder människor, samtidigt, hela tiden.För mig är livet nuet, och nuet är livet.Och livet består av miljontals beståndsdelar som gör varje sekund och varje andetag jag tar till himmel och helvete.

Vi kommer aldrig ifrån ondskan, som jag hellre kallar rättvisan.


  För är det inte så, att vi så naivt och blåögt hela tiden förväntar oss rättvisa och bara därför känns orättvisorna som bestraffning snarare än utjämning. För orättvisorna som träffar oss, är väl trots allt rättvisa?
Och vem har egentligen sagt att livet ska vara rättvist?  

Nej, jag har ingen dröm, jag är för rädd, kanske för medveten om att dessa orättvisor, dessa rättvisor och de högre makternas svar på utjämning som kan krossa varje dröm på en mikrosekund, kan komma till mig när som helst. Denna mikrosekund som är nuet, livet.

Jag har nuet, och nuet är livet.  Livet är små mirakel som vi låter passera då vår föreställning om mirakel handlar om att dela hav.
Ett mirakel är en nyfödd bäbis som vilar mot sin mammas trötta kropp, en soluppgång så vacker att den tar andan ur oss, två hjärtan som möts eller ett handslag som utlovar och bevarar fred.

 Livet är chanser. Chanser vi tar och chanser vi inte tar på grund av rädsla. Rädslan av förändring bort från det trygga vi har. Chanser som kan förändra liv, såväl ditt eget som andras.  

Livet är misstag. Fatala misstag som kostar för mycket och orsakar djupa sår som aldrig läker. Misstag vi lär oss av och misstag som senare leder till lycka. Vi måste våga misslyckas för att sedan lära oss hur lyckan verkligen ser ut.

Livet är misstag Livet gör ont. Livet är chock och andnöd och tårar och skrik. Livet är sorg och förtvivlan, söndertrasande och tankeförlamande. Sorg är oundvikligt och en befogat hatad del av livet. Sorg är så enormt och svårt och svårhanterligt men sorg är livet. 

Livet är möten. Möten med människor och samtal med främlingar. Möten som förändrar världen och möten som förändrar dig. Möten som väcker känslor vi inte trodde fanns och möten som ger liv. Möt en leende främling och hela dagen kan vara räddad.  

Livet är vänskap. Vänskap är en hand att hålla och en axel att luta sig mot. Vänskap är gemenskap; gemensamma skratt och gemensamma tårar. Vänskap är sympati. Vänskap är ett samtal mitt i natten, delad glädje och delad sorg. Vänskap är att passa bollen till någon och han passar den tillbaka, imaginärt som konkret. Vänskap är de starkaste banden vi väver och vänskap går inte att mäta, går inte att jämföra med något. Vänskap är livet.

 Livet är kärlek. Kärlek över gränser, såväl geografiska som emotionella. Kärlek är rent och ärligt, en av de starkaste krafter människan kan uppleva. Kärlek är att säga ’jag älskar dig’ till någon och känna fullkomlighet. Kärlek är så mycket och så stort för att ens försöka sätta ord på. Kärlek är allt; kärlek till ett barn, till en vän, till en hund, till en glass, till en bil, till en pojkvän eller till en flickvän.Kärlek är beröring som får huden att knottra sig. Kärlek är ett samtal med orden ’Jag ville bara höra hur du har det.’ Kärlek är någon som väntar och någon som är stolt. Kärlek är klichéer och värme och middagar med ljus och sex och en längtan efter vad poesi och sångtexter utlovar. Kärlek är trygghet och ömhet och intensitet. Kärlek är fingrar som flätas samman och inte nätterna man somnar bredvid någon utan mornarna man vaknar och de ligger kvar.

 Livet är underbart. Livet är fruktansvärt. Livet är lärdom och livet är rädsla och osäkerhet och svek och hopplöshet.

Livet är en väntan och en ständig kamp. Livet är gott och livet är ont. 

Livet är döden. Paolo Coelho skrev i sin bok ’Vid floden Piedra satt jag mig ned och grät ’,”Livet fanns redan innan vi föddes och det kommer att finnas kvar även sedan vi lämnat den här världen.’ Livet är döden och det kommer vi aldrig förstå, för även om de döda stundtals talar, så förklarar de aldrig varför det händer. Döden är oförståeligt och oförklarligt. Döden är en flykt och döden är en räddning. Döden är egoistisk och döden förändrar. Ingen undgår döden och döden kommer åt oss, var vi än är i livet; vad vi än gör, vad vi än vill, vilka vi än är. Döden sker i nuet, på mindre än en sekund plockar döden bort de vi älskar mest, och vi hatar och förbannar den.
Denna del av livet. 

Livet är tid. Livet är så mycket, livet är så stort. Livet är nu.

Så nej, jag har ingen dröm, men jag har nuet. Nuet är livet.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits